Nieuwsbericht: De King of Pop zal nooit meer 'Moonwalken'

De King of Pop zal nooit meer 'Moonwalken'
Een foto bij het nieuwsbericht: De King of Pop zal nooit meer 'Moonwalken' 26-06-2009 - DEN HAAG - De King of Pop is niet meer. De 50-jarige Amerikaanse popzanger Michael Jackson is donderdag overleden. De lijkschouwer van Los Angeles heeft de dood van de popster bevestigd.

Jackson werd om 14.26 uur plaatselijke tijd doodverklaard, meldde Fred Corral op CNN. De popster kreeg in zijn woning een hartstilstand. De politie kreeg om 12.21 uur een melding vanuit het huis van de ster. De ambulance bracht Jackson binnen tien minuten naar het ziekenhuis. Onderweg is geprobeerd hem te reanimeren. In het ziekenhuis raakte Jackson in coma waarna hij overleed. Over de precieze doodsoorzaak is niets bekendgemaakt.

Met zijn dood komt een einde aan een opmerkelijke carrière die in zijn kleuterjaren startte en decennia lang zou voortduren.

Niets aan de fragiele, bijna doorzichtige verschijning die de afgelopen jaren beschermd door kleerkasten en paraplu's door het leven ging, herinnerde meer aan het kwikzilverachtige ventje dat op vierjarige leeftijd met zijn broers Jackie, Tito, Marlon en Jermaine de Jackson Five vormde. Hij aapt dan zijn danspasjes en schreeuwtjes na van de destijds nog beweeglijke James Brown, maar gaandeweg ontwikkelt hij een geheel eigen stijl. Hoezeer Look a Likes ook oefenden en kopieerden, er was maar een die echt kon 'moonwalken': Michael Joseph Jackson, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana.

Bron: Brabants Dagblad


Dit bericht is 699 keer gelezen.

Geplaatst op: 26-06-2009 om 09:55u

Deel:
Het Whatsapp-logo Het Linkedin-logo Het Copylink-logo
Gemiddelde: 5.0/5

1x gestemd
Mijn beoordeling: