Het logo van Foppers in Concert

John Spencer - Biografie

John Spencer

Een foto van John Spencer
Duur: 30 minuten
Live: Live
Gezien: 1947 keer (info)
Prijs:
Op
aanvraag
De prijs van deze act is op aanvraag, via de knop "informatie", aan de rechterzijde, kunt u ons een bericht sturen.

Biografie

John Spencer is een Tilburgse Rock & Roll-liefhebber,die als zanger in de jaren tachtig een indrukwekkende rits hits scoort en daarnaast ook als producer en liedjesschrijver diverse successen op zijn naam heeft staan.
In 1974 brengt hij bij de Belgische platenfirma Monopole Records een single uit met de titel ´Jealous Fool´, dat een hit wordt in België, evenals de opvolger ´Corina, Corina´. Kort daarop brengt hij een LP uit genaamd:´John Spencer Sings American Hits´.In tegenstelling tot de titel bevat deze voor de helft eigen nummers.

Samen met stadsgenoot Henny Vrienten schrijft John Spencer in 1975 het liedje ´Call It Love´, dat in België de top tien haalt en ook uitkomt in Nederland, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Hongarije en Italië. John Spencer krijgt daarna een contract aangeboden bij de grote platenmaatschappij Phonogram.

In 1980 schrijft en produceert hij het bekende nummer ´Hello Goodmorning´ voor de Nederlandse zanger Nick MacKenzie.

1983 is het jaar van John Spencer´s doorbraak. Hij brengt Roy Orbison´s liedje ´Lana´ uit met een Nederlandse tekst. Het wordt zijn grootste hit. In de jaren die volgen blijft John Spencer een geziene gast in de Nederlandse hitlijsten. Na het succes met ´Lana´ wijdt John Spencer zich volledig aan de muziek. Hij treedt veelvuldig op door het hele land.

In het jaar 1984 bereikt de ´John Spencer TV-CD´ met 72.000 verkochte exemplaren de gouden status en de tweede plaats in de LP top 50.

Naast zijn werkzaamheden als zanger was hij de man achter de schermen bij het destijds zo populaire Holland Duo, en heeft ook een belangrijke vinger in de pap bij de Twee Pinten.

Ook heeft hij, in samenwerking met de bekende DJ Maurice, een van zijn oude successen ´Een Meisje Voor Altijd´ opnieuw opgenomen.
Snel informatie? Bel: +31(0)6-23930335
Nu ook op WhatsApp!
Direct mailen? Klik hier!
Boekingen:
Laatste Tweets:
Gemiddelde: 4.7/5
 

3 stemmen

Mijn beoordeling:
Logo Facebook Logo Twitter Logo Instagram
Help-button
Hoe werkt deze pagina?

Op deze pagina vindt u de biografie van John Spencer, in dit menu heeft u de volgende opties:

1: Beeld en geluid = Naar de audio en videofragmenten (indien beschikbaar) van John Spencer.
2: Recensies = Bekijk geplaatste recensies van John Spencer of plaats er zelf een.
3: Informatie = Vraag informatie aan over John Spencer.
4: Boekingen = U wil John Spencer meteen boeken, vul dan hier het formulier in.
Amy Winehouse imitator, Duits, Tom Jones imitator, Voordelig, Caro Emerald imitator, Carnaval 2017, Rene Froger lookalike, Friesland, Frans Bauer en Marco Borsato imitator, Koningsdag 2017, Eddy Wally imitator, Leuke acts, Rene Froger imitator, Leuke acts, Marilyn Monroe lookalike, Utrecht, Robbie Williams lookalike, Zeeland, Max Verstappen imitator, Flevoland, The Village People lookalike, Leuke acts, Guus,Maxima,Elton john,Michael schumacher,Meeuwis,George clooney,Boney m,Neil diamond,Artiesten.

Foppers in Concert - Midslandstraat 116 - 5045 DL Tilburg - +31(0)6-23930335